ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Νίκος Μελετίου

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ 1

Χωρίς αμφιβολία, η Υγεία είναι ο παράγοντας που καθορίζει, περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, την ποιότητα της ζωής μας τόσο σε ατομικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Η έννοια της Υγείας δεν αποδίδεται μόνο στην ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες , όπως το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία και άλλα.

 1. Όπως υποσχεθήκαμε στον λαό του Ασπρόπυργου, καταφέραμε να εδραιώσουμε την εγκατάσταση και λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ), αφού αγοράσαμε οικόπεδο για την Δημιουργία τους. Έτσι, οι πολίτες του Ασπρόπυργου θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που θα φιλοξενεί η δομή. ****
 2. Ταυτόχρονα, είμαστε από τους λίγους Δήμους που έχουμε διεκδικήσει την δημιουργία ΚΕΠ Υγείας, σε προκαθορισμένο χώρο στο Κέντρο του Ασπροπύργου.
 3. Οι συμβάσεις με γιατρούς και Φυσιοθεραπευτές στον Οργανισμό Άθλησης και Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, ανακουφίζουν τους πολίτες από τα τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, ενώ δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Οι γιατροί αυτοί, εβδομαδιαία εξετάζουν τα μέλη μας, και στις 3 δομές ΚΑΠΗ ανά τον Ασπρόπυργο.
 4. Οι επισκέψεις των παραπάνω γιατρών σε συλλόγους της πόλης για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις φαρμάκων είναι πια δεδομένες και έτσι, ακόμα και οι πολίτες της περιφέρειας έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, δωρεάν.
 5. Έχουμε θεσμοθετήσει την Εθελοντική Αιμοδοσία, στην οποία συμμετέχουν πολλοί πολίτες, 3 φορές κάθε χρόνο.
 6. Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, πραγματοποιούνται διαλέξεις γενικότερου ιατρικού ενδιαφέροντος από εξειδικευμένους επιστήμονες.
 7. Οργανώνουμε και πραγματοποιούμε εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών σε συνεργασία με την 2η ΒΙΠΕ.
 8. Αναλαμβάνουμε την έκδοση βιβλιαρίου Υγείας στις ανασφάλιστες οικογένειες της πόλης.
 9. Πραγματοποιούμε τακτικά Δωρεάν Εξετάσεις καρδιολογικές, γυναικολογικές, οφθαλμιατρικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές και παθολογικές.
 10. Παρέχουμε Δωρεάν εξετάσεις για τους ανασφάλιστους μαθητές του Ασπρόπυργου.
 11. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αποφασίσαμε και διατελούμε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο ‘Δημόκριτος’, την λειτουργία σταθμών μέτρησης ρύπων για την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ύδατα. Χάρη σε αυτή μας την κίνηση, προλαμβάνουμε οποιαδήποτε ατυχήματα ή παρατυπίες των επιχειρήσεων της πόλης που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ