ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Νίκος Μελετίου

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 1

Η Παιδεία είναι το Α και το Ω για την ατομική και κοινωνική ολοκλήρωση του ατόμου. Το θέμα της σωστής συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών υποδομών αποτελεί διαχρονική αρμοδιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Πέραν αυτού, βασική μας θέση είναι ότι, σε ρεαλιστικούς όρους, η Παιδεία ενός ατόμου ξεκινά και ολοκληρώνεται στο χώρο της οικογένειας, εξ΄ ου και η υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης για ουσιαστική στήριξη της οικογένειας. Για τον λόγο αυτό, στηρίζοντας την οικογένεια και κατ’επέκταση την παιδεία, έχουμε προβεί στις παρακάτω ενέργειες.

  1. Αυξάνουμε συνεχώς τα κονδύλια που διατίθενται κάθε χρόνο στις Σχολικές Επιτροπές για την συντήρηση των σχολικών υποδομών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας. Τις υποχρεώσεις της πολιτείας στις οποίες αδυναμεί να ανταποκριθεί, εμείς σηκώνουμε το βάρος αυτό και απόρροια αυτού είναι ότι κατά την τελευταία τετραετία διετέθησαν πάνω από  1.200.000€, από πόρους του Δήμου.
  2. Διαπράττουμε επεμβάσεις συντήρησης των σχολικών μονάδων με το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε καθημερινή βάση. Για τις λειτουργικές δαπάνες (υλικοτεχνικές κ.α)δαπανούνται  περίπου 150.000-160.000€ και για τις συντηρήσεις περίπου 300.000€ ανα έτος.
  3. Το Δημοτικό μας Ωδείο που είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας , όχι μόνο αναβαθμίστηκε και διπλασίασε τους φοιτητές του τα τελευταία χρόνια, αλλά και προσφέρει Διπλώματα και Επίσημες Πιστοποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας, στους Φοιτητές που θέλουν να καταρτιστούν επαγγελματικά στην τέχνη της Μουσικής.
  4. Το Ανοιχτό μας Πανεπιστήμιο, που για 12 συναπτά έτη φιλοξενεί τις διαλέξεις των πιο καταξιωμένων Επιστημόνων της χώρας μας, και έχει διευρύνει την φήμη του Ασπρόπυργου, πέρα από τα σύνορα της Πρωτεύουσας, καθώς προβάλλεται εβδομαδιαία στο Δημοτικό μας κανάλι, το Attica Tv, το οποίο έχει εμβέλεια 6.000.000 δεκτών.
  5. Το ΕΠΑΛ- ΕΠΑ.Σ καταφέραμε να διατηρήσουμε τη σχολή παρά τις προθέσεις της πολιτείας, και ολοκληρωτικά παρέχουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που βοηθάει σημαντικά στην εξειδίκευση των μαθητών (Προσομοιωτής κ.α) καθώς και σταθερά παρέχουμε την απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη. Χάρη σε όλα αυτά, στην δημιουργικότητά τους και φυσικά στην άριστη εκπαίδευσή τους οι μαθητές του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ την τελευταία 3ετία, διαπρέπουν σε Διεθνής και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.  
  6. Κάθε χρόνο, οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλότατο οικογενειακό εισόδημα, επιβραβεύονται για την επιτυχία τους σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εκτός Αττικής, με 1000€ ανα επιτυχόντα, για να τους βοηθήσουν στα πρώτα έξοδα της έναρξης της φοιτητικής τους ζωής.
  7. Αναλάβαμε την ευθύνη συντήρησης του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην  Παραλία και ταυτόχρονα, τον στηρίξαμε σε προσωπικό, προκειμένου να μην το κλείσει ο ΟΑΕΔ!
  8. Ολοκληρώνεται το Κτίριο Πολιτισμού στην Γκορυτσά, το οποίο εμπεριέχει το Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο και μέσα του θα φιλοξενούνται σχολές Ζωγραφικής και Χορού.
  9. Κατασκευάσαμε το Πρότυπο Βιοκλιματικό Σχολικό Κτίριο για το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρισκόταν σε ενοικιαζόμενα λυόμενα κτίρια και πια είναι υπόδειγμα εγκαταστάσεων Δημοτικού Σχολείου στην Δυτική Αττική.
  10. Κατασκευάσαμε τον νέο Πρότυπο Ολοήμερο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Γερμανικά.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ