ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νίκος Μελετίου

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1

Θεωρούμε αυτονόητη την ανάρτηση όλων των σημαντικών αποφάσεων του δήμου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ώστε κάθε πολίτης και κάθε οργανωμένος φορέας να έχουν πλήρη και κατανοητή εικόνα κάθε ενέργειας οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης του δήμου.

Θεωρούμε αυτονόητη την συνεχή προσπάθεια για εξυπηρέτηση των πολιτών και για μείωση της Γραφειοκρατίας και του χρόνου που χρειάζεται ένας πολίτης για να παραλάβει κάποιο πιστοποιητικό που ζήτησε.

Θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να σέβεται και να προστατεύει τη δημοτική περιουσία.

Θεωρούμε ότι είναι  απολύτως απαραίτητο ένας δήμος να οργανωθεί και να λειτουργεί ανταγωνιστικά, δεδομένου ότι ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου τίποτα δεν χαρίζεται. Η πολυπλοκότητα της Δημόσιας Διοίκησης, που παρατηρείται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, σημαίνει ότι ένας δήμος πρέπει να γνωρίζει τα ΄τι’, τα ‘πώς’ και τα ‘γιατί’ ώστε να προασπίζεται τα τοπικά συμφέροντα και να διεκδικεί τις καλύτερες λύσεις για την πόλη του. Έτσι:

 

  1. Με χρηστή, διαφανή και αποδοτική διαχείριση πετύχαμε τον δεκαπλασιασμό του Ταμείου του Δήμου. Τα χρήματα αυτά  αποδίδονται ήδη στους πολίτες του Ασπροπύργου με τη μορφή έργων και δράσεων στους τομείς των υποδομών της πόλης, και θα συνεχίσουν να αποδίδονται με όλες τις νέες δομές που ήδη κατασκευάζουμε.
  2. Αποτρέψαμε μαχητικά τη δημιουργία “HOT SPOT” για 10.000 πρόσφυγες στον Ασπρόπυργο, στην έκταση που ανήκει στο ΥΠΟΜΕΔΙ με τα σπίτια-κοντέινερ έκτακτης ανάγκης, την οποία χωρίζει ένα συρματόπλεγμα από το Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς, απογυμνώνοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες, που με κάθε μέσο προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες ότι πρόκειται για προτετελεσμένη σκευωρία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Πια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την επένδυση προϋπολογισμού 3,7εκ.€ στο Πάρκο Γκορυτσάς να γίνεται πραγματικότητα.
  3. Προχωρήσαμε σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% σε ΑμΕΑ, σε πολυτέκνους και σε άπορους! Κατά την τελευταία δεκαετία, και παρά την δραματική μείωση από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση, με μαχητικές διεκδικήσεις, καταφέραμε την σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Ασπρόπυργου, που πια έφτασε το 15%.
  4. Στον αγώνα για την επαναχορήγηση των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, ήμασταν πρωτοστάτες. Ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα όπου σήκωσε το νομικό βάρος μιας τόσο σοβαρής διεκδίκησης, όπου μαζί με τους φορείς των ομογενών Παλιννοστούντων κατορθώσαμε να αποδοθούν οι συντάξεις όχι μόνο στους Ασπροπύργιους, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες που υπέφεραν από αυτό το μέτρο.
  5. Η υποβολή προγράμματος για τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των προνοιακών υπηρεσιών και των  κοινωνικών δομών του Δήμου στο πλαίσιο της Κοινωνίας της Πληροφορίας ευδοκίμησε, καθώς εγκρίθηκε και τμηματικά συνεχίζει να μετατρέπεται.
  6. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου, ανακαλύψαμε ότι η πλειοψηφία των Δημοτικών Κτιρίων ήταν εκτεθιμένη καθώς δεν υπήρχαν Άδειες Λειτουργίας. Έτσι, προβήκαμε στις απαραίτητες, εξαιρετικά χρονοβόρες, ιδιαίτερα κοστοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες για την νομιμοποίησή τους.
  7. Καθιερώσαμε την προβολή των Δημοτικών Συμβουλίων σε πραγματικό χρόνο μέσω του καναλιού μας στο YouTube. Έτσι, όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας. https://www.youtube.com/channel/UC2AUeLzuO8o55SnKd9-zwdA/videos

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ