ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Νίκος Μελετίου

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ 1

 1. Δώσαμε μάχη και πετύχαμε να μην αποτελεί σήμερα ο Ασπρόπυργος ένα μικρό μόρφωμα μιας Καλλικρατικής ανομοιογενούς και απρόσωπης Ένωσης Δήμων.
 2. Με χρηστή, διαφανή και αποδοτική διαχείριση επιτύχαμε τον δεκαπλασιασμό του Ταμείου του Δήμου. Τα χρήματα αυτά αποδίδονται ήδη στους πολίτες του Ασπροπύργου με τη μορφή έργων και δράσεων σε όλους τους τομείς των υποδομών της πόλης και θα συνεχίσουν να αποδίδονται με νέες δομές που ήδη κατασκευάζονται.
 3. Πετύχαμε, μετά από συστηματική και επίμονη προσπάθεια, την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης μας, σε Τριτοβάθμιο. Αυτό έσωσε την Παραλία μας, όπου χάρη στο ότι είναι Τριτοβάθμιος ο Βιολογικός Καθαρισμός,δεν υπάρχει η παραμικρή δυσοσμία, ή μόλυνση των υδάτων, και μπορεί πλέον – σύμφωνα με τις μετρήσεις του Χημείου του κράτους το 2018- να χρησιμοποιηθεί από κολυμβητές.
 4. Διασώσαμε – Αναβαθμίσαμε το Αttica TV, το μοναδικό Δημοτικό κανάλι στην κεντρική Ελλάδα, με εμβέλεια 6.000.000 δεκτών, όπου σκοπό έχει την σωστή ενημέρωση για την Αυτοδιοικητική Ελλάδα.
 5. Κουρέψαμε και αποπληρώσαμε το χρέος ύψους  60% στο κτήμα Ραπανάκη και το Εργοτάξιο, το οποίο και εξοφλήσαμε ολοσχερώς.
 6. Μηδενήσαμε τον ΕΕΤΗΔΕ και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας με πρωτοβουλία του Δήμου για όλους τους Ασπροπύργιους και τις επιχειρήσεις που δρουν στον Ασπρόπυργο.
 7. Ιδρύσαμε και λειτουργούμε την Πολεοδομία, κατά την απαίτηση του Καλλικράτη.
 8. Απορροφήσαμε το προσωπικό και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης στον Δἠμο Ασπροπύργου. Η Δημοτική Επιχείρηση, επί των ημερών μας, άλλαξε πρόσωπο, και από καθαρά εργολαβική επιχείρηση, έγινε ανθρωποκεντρική, η σημερινή ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ασπροπύργου), που έχει επίκεντρο τις κοινωνικές δομές του Δήμου, τα παιδιά και τα βρέφη του Ασπρόπυργου.
 9. Πραγματοποιούμε σεμινάρια εργαζομένων στον χώρο της εργασίας τους αλλά και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικοὐ Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, για να κρατάμε το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον πολίτη, υψηλό και σύγχρονα καταρτισμένο.
 10. Αποπληρώσαμε, Αναβαθμίσαμε, Αξιοποιήσαμε το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γαλαξίας και συμπληρώσαμε τα έργα υποδομής του. Τον Απρίλιο αποδίδεται και πάλι ανανεωμένος, με νέα καθίσματα και τεχνολογία για την ψυχαγωγία των Ασπροπύργιων.
 11. Διεκδικήσαμε το ποσοστού επί του Ειδικού Τέλους Πετρελαιοειδών κι έτσι καταφέραμε να αποταμιέυσουμε ποσά που για δεκαετίες δεν αποδίδονταν στο Δήμο.
 12. Επιχειρήσαμε επιτυχώς να μειώσουμε το επιτόκιο του Δανεισμού της προηγούμενης διοίκησης. Κι από 4,5-6% που ήταν, το κατεβάσαμε με επιτυχείς χειρισμούς στο 1,2%. Αυτό επέφερε τους απαραίτητους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
 13. Επιτρέψαμε το Άνοιγμα του Εμπορευματικού Σταθμού του ΟΣΕ, ενθαρρύνουμε σταθερά τους πιθανούς επενδυτές – Πραγματοποιήσαμε 4 συναντήσεις με τον πρόεδρο της COSCO, για τον σκοπό αυτό.
 14. Αυξήσαμε τα ανταποδοτικά τέλη από τον ΧΥΤΑ. Παραλάβαμε 400.000 € και κατορθώσαμε να λαμβάνουμε 2,400.000€.
 15. Διεκδικήσαμε και τελικά αποκτήσαμε το Αγροκήπιο το οποίο πήραμε από την Περιφέρεια Αττικής στην οποία άνηκε.
 16. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ασπροπύργου, ανακαλύψαμε ότι η πλειοψηφία των Δημοτικών Κτιρίων ήταν εκτεθιμένη καθώς δεν υπήρχαν Άδειες Λειτουργίας. Έτσι, προβήκαμε στις απαραίτητες, εξαιρετικά χρονοβόρες, ιδιαίτερα κοστοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες για την νομιμοποίησή τους.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ