ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Μελετίου

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1

Ένας δήμος πρέπει να μελετά, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και έργα Αθλητισμού  έτσι ώστε να:

 • Αυξάνει  τις ευκαιρίες και τις επιλογές που έχουν οι πολίτες που θέλουν να αθληθούν,
 • Προωθεί μεταξύ των νέων πολιτών τις ουμανιστικές ιδέες της ολοκληρωμένης προσωπικότητας σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο καθώς και βοηθά τους νέους στην ανάπτυξη του αυτοσεβασμού αλλά και της μαχητικής διεκδίκησης στα πλαίσια  του υγιούς ανταγωνισμού,
 • Μειώνει το κόστος διαβίωσης όσων θέλουν να κάνουν σπορ ή να γυμναστούν, παρέχοντας δωρεάν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό  και προπονητές/ γυμναστές σε μια μεγάλη γκάμα αθλητικών δραστηριοτήτων,
 • Δίνει την δυνατότητα σε όλες τις ηλικίες να βελτιώνουν την υγεία τους μέσα από ποικίλες ευκαιρίες άθλησης,
 • Συνεργάζεται και ενισχύει τοπικούς Συλλογικούς Αθλητικούς φορείς. Η ενίσχυση τοπικών συλλογικών φορέων  σε μια πόλη προωθεί εμπράκτως την κοινωνική εταιρικότητα στα πλαίσια της Κοινωνίας των πολιτών,
 • Προωθεί τις αρχές της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες – και ανεξαρτήτως προσωπικής οικονομικής δυνατότητας- να επιλέξουν και να αθληθούν στο άθλημα που επιθυμούν,
 • Βελτιώνει την ελκυστικότητα της πόλης του, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας δυναμικής τοπικής κοινωνίας, που απολαμβάνει υψηλή ποιότητα ζωής,
 • Δημιουργεί στοιχεία υπερτοπικότητας για την πόλη που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική τοπική ανάπτυξη.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

 1. Καταφέραμε την ολική ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Ασπροπύργου και τη γενική ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου ‘Γεώργιος Τσόκας’ με νέο δάπεδο βινυλίου για το γήπεδο μπάσκετ όπως και μπασκέτες.
 2. Τοποθετήσαμε καινούργιο ταρτάν για τους πολίτες που αθλούνται στον στίβο καθώς ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου 7*7 με συνθετικό χλοοτάπητα FIFA Approved, όπως και στην τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου.
 3. Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου πλήρως εξοπλισμένου κάτω από τις νέες κερκίδες, το οποίο είναι φυσικά ελεύθερης χρήσης και Ευρωπαϊκής πιστοποίησης.
 4. Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παραλίας παρεμβαίνουμε συνεχώς στις προκύπτουσες ανάγκες και συντηρούμε τις εγκαταστάσεις. Αντικαταστήσαμε τους προβολείς και τα ξύλινα εξαρτήματα.
 5. Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου των Νεοκτίστων, αντικαταστήσαμε τον φωτισμό, προχωρήσαμε στην αλλαγή πάγκων,φροντίσαμε τον χλοοτάπητα, Κλειστό Γυμναστήριο Νεοκτίστων ανακαίνιση αποδυτηρίων, ελαιοχρωματισμός δαπέδου, τοποθετήσαμε σύστημα ασφαλείας.
 6. Προβήκαμε στην Κατασκευή Τριπλού Κλειστού Γυμναστηρίου στην Γκορυτσά (έκτασης 1200 τ.μ), όπου θα φιλοξενηθούν ποικίλα αθλήματα με βάση τις πολεμικές τέχνες.
 7. Κολυμβητήριο. Ένα όνειρο δεκαετιών, έργο σε εξέλιξη. Αγοράσαμε το οικόπεδο, διανοίξαμε τους απαραίτητους δρόμους, ξεκινήσαμε την κατασκευή του με προβλεπόμενη ολοκλήρωση τον Ιούνιο του 2019.
 8. Πραγματοποιούμε Ετήσιο τουρνουά διασχολικών αγώνων ποδοσφαίρου για τα Σχολεία του Ασπροπύργου.
 9. Επίσης πραγματοποιούμε το Ποδοσφαιρικό τουρνουά Ασπροπύργου ‘Γεώργιος Τσόκας’.
 10. Παρέχουμε αδιαλείπτως οικονομική στήριξη σε όλα τα Αθλητικά Σωματεία, προσφέροντας περίπου 80.000€ κάθε χρόνο.
 11. Διατηρούμε πολλαπλά τμήματα εκγύμνασης που εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, σε όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Έχουμε 14 γυμναστές για την εκγύμναση πολιτών σε ποικίλα αθλήματα όπως το Ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση, η αερόβια γυμναστική, το Ταε Κβον Ντο, το  Πιλάτες και πολλά άλλα.
 12. Στους χώρους των ΚΑΠΗ του Οργανισμού Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, λειτουργούν επίσης τμήματα εκγύμνασης και παραδοσιακών χορών σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
 13. Στην Πλατεία Καζαντζίδη, στην Κάτω Φούσα,  ανακατασκευάσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5 και αντικαταστήσαμε τον χλοοτάπητα με νέο.
 14. Στην πλατεία ‘Κουταλά’ έγινε ανάπλαση και ολική ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ.
 15. Στο Αγροκήπιο, δημιουργήσαμε Ανοιχτό Γήπεδο Τέννις όπου λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης αντισφαίρισης. Παράλληλα, στο βόρειο κομμάτι του πρόσφατα αναπλασμένου Αγροκηπίου, δημιουργήσαμε και γήπεδο 5Χ5 6ης γενιάς, FIFA Approved, με LED φωτισμούς και μονοπάτια περιπάτου.
 16. Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Γκορυτσάς, προβήκαμε σε πλήρη  ανακαίνιση των αποδυτηρίων, στην αντικατάσταση των προβολέων και των εξεδρών.
 17. Στο Ρουπάκι, κατασκευάσαμε νέο -σύγχρονων προδιαγραφών- Γήπεδο Ποδοσφαίρου 9Χ9.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ